Tipy na dárky k Vánocům pro muže 2018

5

Jak už je každoroční tradicí, přinášíme Vám seznam zajímavých tipů na dárky pro muže pro letošní rok. Přítel, manžel, táta, tchán, strýc, děda, zeť, kamarád, vnuk, bratranec, synovec ani kmotr nepřijde nazmar. 

Tipy na dárky pro muže jsme vám přinesli již v roce 2016 a 2017. Letos si roztřídíme dárky do 3 cenových kategorií.

Cenová kategorie do 500 Kč

Máslo na holení

Minulý rok si máslo mohla dovolit jen smetánka, a letos jej dokonce používáme i na holení. Tato novinka přichází z Ameriky, ale jedná se o český výrobek. Shave Butter od Barber Shave Clubu funguje stejně skvěle jako gel na holení, ne-li lépe. Mrkněte na naší recenzi.

Vstupenky na Ginfest a Rumfest

Je fanda Ginu či Rumu? Anebo koktejlů, které se z nich míchají? Pak si nesmí nechat ujít dvě největší české akce zaměřené na Gin a Rum. Těšit se může na spoustu zajímavých alkoholických značek, drinků k ochutnání i skvěle vedených přednášek. První z nich, Ginfest se koná již 2. března 2019, Rumfest 18. května 2019.

Vstupenky na obě akce můžete zakoupit zde. Obě do konce roku za sníženou cenu pouhých 200 Kč. Přečtěte si, jak vypadaly minulé ročníky Ginfestu a Rumfestu.

Pomáda

Každý správný muž by měl dbát o svůj zevnějšek a péče o vlasy není výjimkou. Letos vám výběr velmi usnadníme, dělali jsme totiž srovnání rovnou 7 různých pomád Reuzel a Uppercut. Přečtěte si článek a vyberte tu, která bude muži sedět nejlépe. Vše je skvěle popsáno a vy vlastně jen vybíráte, jaká vůně, fixace a míra lesku se vám líbí nejvíce.

Gin Your Life

Vraťme se ještě jednou k Ginu. Letos jsme totiž přišli na opravdu zajímavý český projekt s názvem Gin Your Life, který využijí ginoví nadšenci i naprostí začátečníci. Gin Your Life funguje na principu malých balení ginů s tonikem a bylinkami, a vy tak máte možnost ochutnat známé značky v různých kombinacích za výrazně nižší ceny, než byste kupovali balení velké. Vyhnete se tak zklamání a můžete více experimentovat. Gin Your Life vás naučí míchat gin přesně tak, aby chutnal co nejlépe.

Cenová kategorie nad 500 Kč

Střelnice

Moc, která ukrývá střelná zbraň dokáže uchvátit leckterého muže. Zkuste jej obdařit klasickým dárkem plným testosteronu. Stačí si najít nejbližší střelnici a zakoupit dárkový poukaz. Střelnice jsou obvykle koncipované jak pro pokročilé, tak pro naprosté začátečníky, takže si tuto akční kratochvíli může vyzkoušet opravdu každý. A potenciální bonus pro vás? Naučí se vystřelit vám na pouti kytičku 😉

Orbitkey

Trápí vás klíče? Poškrábaly vám už nějaké další doplňky či displej telefonu? Tlačí vám v kalhotách, v saku? Když je vyndáte, máte před sebou nepřehlednou změť kovů? V tom vám pomůže klíčenka Orbitkey. Orbitkey je drobná kožená vychytávka, kterou si zamilujete. Jednoduše na ni nasadíte všechny klíče, a ty pak do klíčenky Orbitkey zasunete. Nikde nevyčnívají, a hned jak si potřebujete odemknout, stačí klíčem pootočit.

Předplatné časopisu

Co takhle dopřát muži nějaké periodikum? Ideálně nějakého měsíčního průvodce mužským světem? Pak třeba můžete zkusit časopis Formen, pánský magazín, který se specializuje na stylový život moderního muže, a to včetně populární Fashion bible. Pokud chcete magazín o úroveň výše, pořiďte mu vynikající The Rake, moderní hlas klasické elegance.

Napínáky

Pokud má muž kvalitní obuv, potřebuje k nim i napínáky. Ty se vyrábějí vesměs ve třech provedeních – plastovém, polodřevěném a dřevěném. Pokud chcete pro muže to nejlepší, pořiďte mu celodřevěné, ideálně z cedru. Jedině díky nim si boty udrží tvar po celé délce, napínáky dobře nasávají po celé délce vlhkost, odstraňují zápach a nahrazují jej krásnou vůní cedrového dřeva.

Poukaz do barbershopu

Dřív jsem se chodil stříhat za 90 Kč a během 10 minut se mnou kadeřnice byla hotová. I se spropitným jsem nechával stovku a odcházel ne nespokojený, ale ani nijak nadšený. Pak do Česka přišla éra barbershopů a chvilku trvalo, než se ustálily kvalitní holičství a síto se pročistilo. Stále vznikají nové podniky, ale už mám vyzkoušené, které za to stojí a které ne. V současnosti navštěvuji Barber’s Wife, vždy už jen a pouze k mé oblíbené holičce, která přesně ví, co s mými nezkrotnými vlasy provést a vždy si skvěle popovídáme. Cena vyšší než v sídlištním kadeřnictvím, ale stejně tak i kvalita. Když vašemu účesu někdo věnuje 6x tolik času, rozdíl je opravdu znát. A chodit se stříhat stejně musíme neustále, tak proč tento zážitek nedarovat k Vánocům 🙂

Cenová kategorie nad 1500 Kč

Rámovky

Divíte se, že jsme rámovky letos přesunuli do nižší cenové? To proto, že F. L. Popper má rámovky nyní v akci za polovic. Zde už opravdu bez debat získáte nejlepší poměr cena/výkon, co lze na trhu sehnat. Sám jsem si já i Lukáš pořídil hned dva nové páry pěkných rámových oxfordek.

Netflix na rok

Kouká vámi obdarovávaná osoba ráda na filmy a seriály? Pokud ano, toto může naprosto perfektní dárek. Z výběru více než 4 tisíc filmů a seriálů každému filmovému fanouškovi srdce zaplesá. A pak může přijít řada i na nějaký ten Netflix’n’Chill (zábava pro celou rodinu). A cena? Od dvou stovek za měsíc. Na seriály pak máme zde na webu speciální sekci s vybranými tipy.

Košile na míru

Košile jsou u mužů stejně jako saka často problémovým kouskem oblečení, který často v běžné konfekční velikosti nesedí. Za mírný příplatek si však v dnešní době může každý pořídit jako za časů dřívějších košili přesně na míru. Stačí si rezervovat schůzku, kde si klient může košili sestavit úplně celou od límečku po knoflíčky sám dle vlastního vkusu. Vše samozřejmě perfektně padnoucí na jeho tělo. Jediným mínusem je, že jakmile si na tento komfort člověk zvykne, již těžko se odvyká 🙂

Whisky

Lahví kolik by hrdlo ráčilo, v této cenové však mnohdy slouží jako často velmi výhodná a likvidní (pardon, nemohl jsem si odpustit) investice. Pokud si nevíte s výběrem rady, co třeba si zajít na sklenku s Václavem Routem do Whisky&Kilt. S Václavem Routem jsme měli to štěstí promluvit si na spoustě různých akcích, a dovolím si tvrdit, že v našich končinách není většího odborníka na whisky, než je on sám. Na internetu naleznete spoustu zajímavých webů a fór, kde se whisky věnují do hloubky a dokáží tak přinést daleko zajímavější tipy, než na které bychom narazili my samotní, ať už se jedná o investiční whisky či whisky určené pro váš požitek. Nicméně jednu zajímavost připojím, a tou je limitovaná edice 444 kousků 28leté české whisky Hammerhead.


Nezapomeňte tento seznam sdílet, ať se na vás s úžasným dárkem také dostane! ♥

Předchozí článekNa co koukat: Succession
Další článekLife Decision – Podnikatel nebo zaměstnanec?
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

5 KOMENTÁŘE

  1. Musím říct, že střelnice má opravdu úspěch. Každý rok chodí přítel u nás v Plzni střílet (protože je brit a v UK si opravdu moc nezastřílí) a je vždycky nadšený 🙂

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here