Kapesníček do saka

0

Kapesníček. Pro někoho zbytečný kus hadru, pro nás velmi dobrý doplněk, bez kterého bychom se neobešli. 

Důvod, proč se nosí je zcela jednoduchý. Nejen, že činí oděv formálnějším, ale hlavně lépe vypadajícím. Proč se vůbec začal nosit, je už z daleko více gentlemanského důvodu. Jednoduše sloužil (a měl by sloužit i nyní) jako kapesníček, do kterých si žena může utřít slzy (ne však smrkat). Každý správný muž by ho tak měl mít vždy po ruce, konkrétně v kapsičce.

Jako u kravat či motýlků, i u nošení kapesníčku existuje pravidlo k nošení. Kapesníček by neměl mít stejný vzor a barvu jako je kravata. Častou chybou je, když si muž zakoupí box s kravatou, kapesníčkem a manžetovými knoflíčky. Proč tyto sety vlastně prodávají? Sami nevíme.

Nejčastěji ho ladíme s košilí. Ladit však neznamená, že musí mít košile i kapesníček stejnou barvu či vzor. Mimo košili můžeme kapesníček ladit i s ojedinělými prvky. Například se dá ladit k barvě saka, bot či dokonce ponožek. Pokud chcete inspiraci, jak jej lze ladit se zbytkem oděvu, podívejte se na náš Instagram.

Krom barvy a vzoru se také odlišují svým materiálem. Kapesníček může být hedvábný, bavlněný, lněný. Luxusnější mohou být kapesníčky například z pašmíny, což je ušlechtilá forma kašmíru, získávaná ze srsti tibetských koz. S volbou materiálu se odvíjí i použití kapesníčku, např. pro volnočasový oblek stačí bavlněný či lněný, pro slavnostnější příležitosti se hodí 100% hedvábí.

Cena kapesníčků se odvíjí podle materiálu či značky. V českých e-shopech (např. Klukovna) můžeme zakoupit bavlněný kapesníček od 300 Kč do 2 000 Kč. Pro mnohé je právě investování do kapesníčků do saka ta nejlepší investice. Ano, v budoucnu se nám tyto peníze nezhodnotí, avšak pokud ho neztratíte, nebo na něm nezapomenete zapnutou žehličku, tak vám vydrží do konce života.

Mezi nejluxusnější značky kapesníčků patří Drake’s, Charvet, Louis Vuitton atd. Přikládám zde odkaz na TOP 75 nejluxusnějších značek právě kapesníčků do saka, který najdeme na webu The International Man.

Kapesníček je také vhodným dárkem pro muže. Já jsem k Vánocům od své přítelkyně mimo jiné také jeden dostal. Vínový kapesníček z e-shopu Klukovna. Kapesníček byl zabalen v pěkném papírovém obalu a ihned po otevření přišel do mé kapsičky u saka. Je značky Bubibubi Ties a je ze 100% bavlny, čili ideální jak na formální, tak neformální události.

Každý správný muž by jich tedy měl alespoň pár v šatníků mít, a pokud žádný nemáte, nebo si chcete jen rozšířit portfolio, tak s chutí na nákup.

tgk

Jak ho složit

Mezi nejoblíbenější způsoby, jak kapesníček složit patří Puff, Reversed Puff, Show the Edge a TV FOLD. A ty si nyní ukážeme.

Puff a Reversed Puff

Pro nadýchaný typ skládání se hodí především kapesníčky s výraznými vzory. Krom toho, že se asi jedná o nejednoduší způsob, jak kapesníček do kapsy složit, podle nás také vypadá nejlépe.

TV FOLD

Nejformálnějším typem skládání je takzvaný TV Fold. Svůj název si získal podle televizních hlasatelů, u kterých je tolik oblíbený. Hodí se především pro kapesníčky s jednolitou barvou.

Show the Edge

Tento druh skládání využijete především, pokud má váš kapesníček výrazný lem.

Typů skládání je však nepřeberné množství, od trojúhelníčků přes čtverečky až po kroužky. Pokud chcete být co nejvíce originální, doporučuji si různé typy progooglit 🙂

Předchozí článekTrable s knoflíky
Další článekKravato-uzlový speciál 1. díl
Zakladatel Two Gentlemen, milovník všeho dobrého. Rád sportuje, studuje a také rád pije. Mezi jeho koníčky patří krásné ženy, politika a podnikání.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here