Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2017

0

I letos se opět konala největší módní přehlídka v České republice Mercedes-Benz Prague Fashion Week a my si ji pochopitelně nenechali ujít. V následujících řádcích bych vám rád pověděl, jak tato celá akce probíhala, jaké z ní mám dojmy a jak si vedli samotní návrháři. Tak se do toho pusťme.

Akce se tradičně konala v obchodním domě Kotva na Náměstí republiky v Praze. To, že jste na správném místě, jste poznali ihned na první pohled. Všude okolo budovy se nacházely automobily značky Mercedes-Benz. Po chvilce hledání speciálního vchodu jsem dorazil, pro mě nezvykle s předstihem, na místo. Ukázal jsem ochrance press pass a následně se vydal po schodech do třetího patra budovy. Abych řekl pravdu, toto byl první pražský Fashion Week, kterého jsem se účastnil. Proto mé pocity byly zprvu smíšené a celkově jsem netušil, co od toho mohu očekávat. Ihned po příchodu mě uzemnila hromada lidí, která na akci dorazila. Tak velký počet jsem vůbec neočekával. A zajímavě oděni byli nejen všichni modelové a modelky, ale i samotní smrtelníci z řad návštěvníků.

Při čekání na zahájení přehlídek se lidé mohli posilnit kávou u Nespresso stánku, seznamovat se anebo si cvaknout fotku u zdi. Popravdě ani já jsem tomu neodolal a jednu fotku si nechal udělat. Poté co se všichni usadili, přehlídky mohly začít.

Teď však k samotnému programu. Ten byl rozdělen do 4 dní, kdy hlavní program se uskutečnil v neděli. Měli jsme možnost spatřit módní přehlídky od velice nadaných českých a slovenských designerů. Nás však tematicky samozřejmě nejvíce zajímal Blažek, který se konal také v neděli. Tento den se i konala soutěž mladých návrhářů Van Graaf Junior Talent 2017, kde si výherce Zoltán Tóth odnesl výhru krásných 50 tisíc korun a přehlídku zdarma. Musím však ocenit i doprovodný program, který se velice povedl. Za zmínku stojí například HARPER’S BAZAAR CHARITY TRAM, kdy po Praze jezdila tramvaj, ve které módní návrháři a známé osobnosti prodávali poklady ze svých šatníků.

Blažek

Na tuto přehlídku jsem se vyloženě těšil, jelikož Blažek je jediná značka z celého Fashion Weeku, která má našemu stylu nejblíže. Všechny vystavované modely měla pod palcem módní návrhářka Jana Kuťková. Přehlídka započala v čele se skvělým modelem Jorgem Gelatim, který je tváří kolekce Jaro/Léto 2017. Co nás mohlo všechny na první pohled zarazit, byly zastrčené konce kalhot v ponožkách u všech ukázaných outfitů. Avšak musím uznat, že u některých modelů to doopravdy sedělo a celkový vjem byl velice pozitivní.

Co se týče zvolených barev a vzorů, Blažek je často kritizován za konzervativnost. Často využívá ve svém sortimentu tmavé barvy jednoduché bez výrazných vzorů. Tajně jsem doufal, že to na této přehlídce bude jinak. Bohužel se tak nestalo, což je veliká škoda. Pár extravagantnějších kousků bylo, ale ve většině případů převládala tmavě modrá či šedivá barva bez jakýchkoliv vzorů. Chyběl tam jakýsi střed mezi konzervativností a okázalostí. Na druhou stranu musím vyzdvihnout, že Blažek jako jeden z mála designérů ukázal modely ready to wear. Ve většině z nich by se člověk nestyděl vyjít ven na ulici a zároveň by měl dobrý pocit z toho, že vypadá stylově. Což můžete posoudit sami podle fotek. 🙂

Dojmy

Závěrem bych rád sdělil své dojmy z celé akce. Musím uznat, že jsem ani v nejmenším neočekával, že si tuto akci budu tolik užívat. Samotná akce se velice povedla, byla nabita výborným programem a také velmi dobře zařízená, co po technické stránce věci (ozvučení, osvětlení apod.) Pokud si mám rýpnout, vytkl bych zpoždění jednotlivých přehlídek a malý prostor. Zvláště to zpoždění, které první den bylo téměř hodinové, dokázalo celým programem značně otřást. Nemohu však jednoznačně říci, že by to byla chyba na straně pořadatele. Návštěvníci si přicházeli jak se jim zachtělo, nehledě na čas.

Toť by bylo k této celé akci asi vše, určitě stála za účast velice se těším na její podzimní pokračování.


Použité fotky: archiv Mercedes-Benz Prague Fashion Week; Canon EOS M10

Předchozí článekBe Real Man – obchod za lidovky?
Další článekDell XPS 13 – Design především
Zakladatel Two Gentlemen, milovník všeho dobrého. Rád sportuje, studuje a také rád pije. Mezi jeho koníčky patří krásné ženy, politika a podnikání.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here