Styl oblékání podle Adama

0

David i Lukáš se nám již ukázali, nyní je řada na mě. Toto je styl oblékání podle Adama.

Svůj styl bych popsal jako elegantní, jednoduchý, smart casual. Nosím nejčastěji modrou v kombinaci s černou či hnědou. Nevyhrazuji se k žádným specifickým značkám, rád objevuji značky další a zkouším nové věci. Při výběru zohledňuji vzhled, materiál a cenu, v tomto pořadí. Nepotrpím si na značkové oblečení, ale rád čas od času po nějakém kousku sáhnu. Tento outfit nepatří mezi ty nejlevnější, kvalitou se však řadí výše.

Sako

Tento outfit obsahuje můj nejoblíbenější kousek šatníku – sako na míru od Friendly Suits s jemným, kostičkovaným vzorkem z italské vlněné látky Marzotto v kvalitě 110s. Barevně se nachází někde mezi tmavě šedou až navy modrou. Sako je jednořadé, ve střihu slim fit. Podšívku má velmi výraznou – červenou. Je šito především na klasické košile, ale jak uvidíte dále, bez problému se dá nosit i s francouzskou manžetou. Více o něm se můžete dočíst v článku výše.

Košile

Košile na obrázku je opět na míru, tentokrát z Gentleportu. Díky nízké gramáží je ideální na léto a teplejší měsíce. Svým jemným florálním vzorkem ještě více doplňuje hezké počasí 🙂

Košile je bílá, vzorek šedo-stříbrný, obšívání a další prvky (monogram, knoflíčky) modré. Když jsem si košili vybíral, nechtěl jsem se upínat k formální bílé. Zvolil jsem tedy vzorek a prvky, který by do jinak poměrně formálního outfitu vznesly menší dávku extravagance a ležérnosti. Cena košile na míru se pohybuje kolem 2 200,- Kč.

Kalhoty

Kalhoty jsou oblekové, koupil jsem si je na Suitsupply. Mají velmi jemný vzorek, jsou ze 100 % bavlny a také velmi pohodlné. Tyto kalhoty byly součástí mého prvního nákupu na Suitsupply. Od té doby jsem si tam nakoupil ještě několik sak či kalhot, tyto jsou však stále mé nejoblíbenější. Délka nohavic odpovídá medium break. Běžně ale také nosím nohavice, ze kterých mi hezky koukají barevné ponožky 🙂 (Ať už Happy Socks, Rebeliot, we are ferdinand, SocksInBox nebo Boxforking). Cena cca 3 400 Kč.

Černý kožený pásek je značky Levi’s, kupoval jsem jej za 1 399 Kč.

Boty a taška

Tuto tašku jsem si koupil online z obchodu Mango. Zakoupil jsem ji tak trochu narychlo, svou koženou černou jsem zrovna odnesl na opravu, doma jsem měl jen hnědé a nutně jsem potřeboval černou. Po krátkém vybírání padla volba na tuto. Taška má oblázkový vzorek, dvě krátká ucha, v případě nutnosti se k ní dá připnout i popruh přes záda. Vejde se do ní 15″ laptop a fůra dalších věcí. Cena? Jen 999 Kč.

Boty jsou rámové od české značky F. L. Popper. Vybíral jsem si mezi modelem Simon (na fotce) a Nodus (semi brogue s ozdobným děrováním). Nakonec jsem si vybral tyto a nemohu být spokojenější. Po několika měsících aktivního nošení stále vypadají skvěle. Výhodou rámových bot je, že se dají (buď zčásti nebo celkově) renovovat, mohou vám tak vydržet opravdu slušnou várku let a ušetřit v dlouhodobém horizontu poměrně dost peněz. Cena 4 299 Kč.

Doplňky

K saku se skvěle hodí červená a modrá. Proto jsem si němu vybral tanto modro-červeno-bílý paisley kapesníček, jež jsem pořídil z Etsy asi za 300 Kč.

Košili pak doplňují ocelové manžetové knoflíčky. Manžetové knoflíčky mám už několik let, dělané jsou na zakázku. Mají jednoduchý, minimalistický vzhled a můj monogram. Cena byla okolo 500 Kč.

Foto: Canon EOS M10

Předchozí článek5 dovedností, které by se měl každý gentleman naučit, než zestárne
Další článekSlavíme druhé narozeniny
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here