9 známek toho že byste měli o sebe více pečovat

3

Hygiena, kosmetika, péče o sebe – většina mužů zná pouze nutné minimum pro základní úpravu. Zkrátka dát se alespoň trochu do pucu. Pokud však chcete vypadat opravdu k světu, bude o sebe potřeba pečovat o něco více. Zde je 9 věcí, které můžete snadno a rychle vyřešit spolu s tipy na produkty, které máme vyzkoušené.

1) Suché, popraskané ruce

Zatímco hebké ruce jsou především doménou žen, pohled na suché a popraskané ruce není nic hezkého. Zvláště pokud pracujete manuálně byste měli rukám dopřát trochu více péče. Nemusíte to přehánět, stačí si je pravidelně namazat krémem na ruce. Věřte mi, že pokud si podáváte ruku s někým, kdo má šupinatou dlaň, není to nic pěkného.

Tip na produkt: Pánský krém na ruce s bylinným komplexem a přírodními oleji z Manufaktury

2) Kruhy pod očima

Máte za sebou dlouhou noc anebo dlouhodobě proti kruhům pod očima nebojujete. Krátkodobě kruhy sice můžete zakrýt, je však lepší s nimi účinně bojovat. Naštěstí existují krémy, které se na tuto oblast specializují a některé fungují přímo kouzelně. Nezapomeňte také na dostatek spánku a pytle budou brzo pryč.

Tip na produkt: Facial Fuel Eye De-Puffer od Kiehl’s

3) Popraskané rty

Problém především v zimních měsících. Chladný vzduch nedělá rtům dobře. Zaprvé, rty si neolizujte. A za druhé, využijte přípravků pro péči o rty. Někteří nedají dopustit na balzámy (zkuste najít rovnou nějaký s SPF, ať vaše rty chrání i před slunečním zářením), a někteří zase nedají dopustit na Scruby. Vyzkoušejte co vám sedne nejlépe.

Tip na produkt: Chocolate Scrub na rty od LUSH

4) Špatný dech

Každý znáte reklamu, která tvrdí, že byste měli žvýkat Orbit po každém jídle. A mají pravdu. Správná ústní hygiena je důležitá. Využijte nejen žvýkaček (nejlépe bez cukru), ústních vod, elektrických kartáčků na zuby ale také kartáčků na jazyk, kde se tvoří špatný dech nejvíce. Nezapomeňte, že vzhled (aneb bílé zuby) opravdu nestačí, pokud z vás dýchá smrt.

Tip na produkt: Philips Socinare pro začátečníky HX6212/89

5) Suché a roztřepené vlasy

Pokud máte suché či roztřepené vlasy, nejspíše si myjete vlasy příliš, anebo moc málo. Pravidlo je jednoduché, nemyjte si vlasy šamponem pokaždé, když si myjete vlasy. Někdy postačí voda, střídejte to. Myjte si vlasy šamponem zhruba každý druhý den a následně využijte i kondicionéru. Den na to pak jen opláchněte vodou. A nepoužívejte šampony s kondicionérem v jednom – nepomůžete si. Výrazně doporučuji zakoupit si každý produkt zvlášť.

Tip na produkt: Šampón na tělo a vlasy Sandalwood od Taylor of Old Bond Street

6) Lupy

Pokud je váš skalp příliš mastný či příliš vyprahlý, pokožka se začne loupat a vytváří se lupy. Pokud máte velké problémy s lupy, doporučuji využít šampónů speciálně cílených na boj s tímto problémem. Mě se osvědčilo použití přípravků v kombinaci s kofeinem, který navíc dopomáhá vlasům růst a minimalizuje jejich padání – pokud se tedy potýkáte s alopecií, určitě si pár korun připlaťte a plešatost oddalte.

Tip na produkt: Double-Effect Shampoo od Alpecin

7) Vidlácké vousy

Vždy zdůrazňujeme, že musíte mít perfektní poměr úpravy vlasů a vousů – to znamená, že vždy musíte mít skvěle upravenou aspoň jednu z částí. Buď nosíte rozcuchané vlasy a perfektně upravené vousy, anebo perfektně upravený sestřih a lehce volně rostoucí vousy.

Takový je vjem pro ostatní, upravovat samozřejmě musíte vždy a obojí. Alespoň tedy základní úpravou, která může být na první pohled neviditelná, ale přispěje k celkovému vzhledu asi tak dobře, jako když vám v barbershopu upalují chloupky – mírně, ale k lepšímu.

Já vousy upravuji především zastřihovačem, který zvládne většinu práce. Na obličeji holím 1 mm zastřihovačem na krátké strniště a nástavcem pro jemné tvarování pak zarovnám tváře, krk holím do hladka žiletkou.

Tip na produkt: Philips Series 5000 MG5740/15

8) Všudypřítomné obočí

Pokud nechcete vypadat jako pan Dolínek, který sice jeden most nechal zbourat, druhý však staví mezi svým obočím, budete jej muset upravovat. A to zhruba jednou týdně. Vezměte přibližovací zrcátko, pinzetu, a vytrhejte zatoulané chloupky. S úpravou to však nepřehánějte, abyste nepůsobili příliš zženštile.

Tip na produkt: Manikúrní sada DeLuxe 3-dílná od Timor

9) Pupínky po holení

Pokud si myslíte, že pupínky po holení jsou něco, čemu se zkrátka nevyhnete, jste rozhodně na omylu. Základem je zjistit, která technika holení a přípravky jsou pro vaši pokožku tou nejlepší. Mně to trvalo několik let – začal jsem s klasickými Gilette, poté jsem krátce přešel na frézkový holící strojek, pak na holení do hladka za použití mokrého holení a nyní kombinuji právě mokré holení se zastřihováním vousů. Podle mě nejlepší kombinace, jelikož vždy budete mít alespoň lehké strniště, a zároveň budete vypadat perfektně upraveni. Důležitý je také rituál. Příprava před (zjemnit vousy za pomocí krému), poté třeba horká vana, následně aplikace gelu, mýdla, pěny či dokonce másla. Nejdůležitější však je, co uděláte s pokožkou po holení. Mě se osvědčilo použití boosteru, vyhnout byste se měli přípravkům obsahující alkohol – ty sice dobře dezinfikují, ale pleť vysoušejí.

Tip na produkt: Vichy Minéral 89 posilující a vyplňující Hyaluron-Booster

ZDROJGQ
Předchozí článekJak někoho zdvořile přerušit
Další článekGentlemani minulosti – Tomáš Garrigue Masaryk
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

3 KOMENTÁŘE

  1. No jak to tak čtu, i když jsem na tohle nikdy nebyl, pečují o sebe jen základním způsobem jakože tak nějak pravidelné holení, používám jeden deodorant, jednu voňavku, jeden sprcháč, jeden šampon a občas nějaký krém na ruce když mám třeba z práce vysušené ruce. Tak si třeba nedokážu představit jak si zajde chlap, třeba do nějakého salonu na třeba lifting nebo úpravu obočí 😀 Ale myslím že tu taky dělají v barbershopu stejně tak jako úpravu vousů. No a kruhy pod očima se dají léčit vitamíny a spánkem a kvalitní stravou. A víc už bych asi ani neřešil.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here