Aktivity gentlemanů

0

Určitě to znáte. Sedíte spokojeně doma, unaven z práce po náročném týdnu a přemýšlíte, co budete dělat o víkendu. Nejčastěji chceme něco podniknout ve společnosti svých známých. Co ale podniknout? Jakým aktivitám muži holdují? Pár tipů najdete v následujícím článku.

Poker

Nejhranější a nejrozšířenější karetní hra, která oslovila miliony hráčů po celém světě. To není nic jiného než-li poker. Historie pokeru je docela nejasná. Povídá se, že prvopočátky pokeru vznikly ve staré Číně ze hry s kostkami podobné dominu. Jiné teorie tvrdí, že pochází z Persie či Velké Británie.

S čím si však jistí jsme, je prvopočátek Texas Hold’em pokeru. Tato nejoblíbenější varianta pokeru vznikla na začátku 20. století ve městě Robston v americkém Texasu. Postupem času se rozšiřovala po celých Spojených státech amerických. V Las Vegas se Texas Hold’em objevil až 70 let po svém vzniku a hrál se pouze v jednom kasínu. Dnes si ho můžeme zahrát takřka kdekoliv, ať už na turnajích, online či ve společnosti přátel v pohodlí domova. Navíc je poker skladná hra, s jednoduchými pravidly, užijeme si u něj mnoho zábavy a navíc můžeme vyhrát i nějakou tu kačku. Proto je poker z mého pohledu tou nejlepší volbou na sobotní večer.

Golf

Pokud nechcete trávit čas s přáteli zavřený doma, či v jakémkoliv jiném baráku, tak je golf pro vás ta správná volba. Golf je devátá nejpopulárnější hra na světě, složená z velké trpělivosti, perfektního švihu a ze správného držení těla. Traduje se, že golf je sportem pro bohaté, avšak v dnešních dnech tomu tak už není. Za předpokladu, že nechcete být členy prestižních klubů, kde vás členství vyjde až na statisíce dollarů, si můžete za pár stovek zahrát téměř kdekoliv. Musíme uznat, že hraní golfu není zrovna nejlehčí, obzvlášť ne pro začátečníky. Těm doporučujeme využít služeb trenérů, které vás do této hry milerádi zasvětí. Před vstupem na hřiště si určitě zajděte na odpaliště, kde si natrénujete švih a správné držení těla.

Pólo

Jak by někdo řekl, hra anglických snobů. Pro nás to ale je velice prestižní hra, která bohužel v České republice moc rozšířená není. Nejčastěji na ní narazíme v Anglii a asijských státech jako je například Mongolsko, Čína atd. V pólu soupeří dva týmy po čtyřech hráčích na koních, kteří se utkají na hřišti o velikosti 274 x 146 metrů. Cílem je dostat za pomoci pálky míček do branky soupeře. Samotná hra se pak skládá ze 4 až 8 úseků, kde jeden trvá 7 minut. Je všeobecně známo, že tomuto sportu propadl samotný princ William, kterého můžeme spatřit na mnoho fotografiích.

Kulečník

Pokud nemáte mnoho přátel k dispozici nebo jste se zrovna potkali na ulici s nejlepším kamarádem či kamarádkou a domluvíte se, že byste mohli něco podniknout, tak pro Vás bude nejlepší volba kulečník. U kulečníku zažijete mnoho zábavy i když jste zrovna začátečník. Teda za předpokladu, že neprotrhnete při prvním šťouchu plátno. Pak sranda přejde nejen vás, ale i vaši peněženku. Pravidla této hry jsou vcelku jednoduchá. Doporučuji si je však nastudovat ještě před tím, než si jej půjdete zahrát. Vyhnete se alespoň nepříjemným hádkám o tom, kdo má v danou chvíli hrát či kam umístit bílou kouli.

Sběratelství

Zlaté dobré sběratelství. Ačkoliv se jedná spíše o sólo aktivitu než-li spojenou s přáteli, tak i tak jí musím zde zmínit. Jedná se o aktivitu, pro kterou když se nadchnete, tak vám pravděpodobně vydrží do konce svého života. Jako malí jsme většinou začínali sbíráním modelů autíček nebo kartiček. Dnes se kromě vášně sběratelství odvíjí i od obsahu naší peněženky. Nejčastěji tedy sbíráme známky, mince, zbraně atd. Ti majetnější z nás si do svých sbírek určitě řadí obrazy, auta či další podobně drahé věci.

V tomto článku jsme si zmínili prvních pět aktivit, kterými se můžeme zabavit během víkendů. Na další aktivity se můžeme podívat v následujících článcích, které budou následovat v brzké době. Pokud hledáte aktivitu, na kterou můžete vyrazit s dámským doprovodem, koukněte se na náš článek 50 tipů, kam na rande.

Zdroje obrázků: Unsplash, Pexels, Wikipedia

Předchozí článekRecenze peněženky Bond & Knight
Další článekShirtStays – Nejsou kšandy jako kšandy
Zakladatel Two Gentlemen, milovník všeho dobrého. Rád sportuje, studuje a také rád pije. Mezi jeho koníčky patří krásné ženy, politika a podnikání.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here