Péče o kožené tašky

0

Tak jako se staráme o naši koženou obuv, neměli bychom opomínat ani péči o naše doplňky. Obzvláště mám na mysli naše tašky. Ačkoliv někteří z vás mohou namítnout, že tašky nepotřebují tolik péče, opak je pravdou. Jelikož jestli chceme zachovat jejich osobitý vzhled i nadále, měli bychom se i o ně náležitě starat.

Pro tento článek jsem si připravil produkty značky Collonil a koženou tašku Danny P.

Impregnace

Začneme v podstatě tou nejdůležitější věcí, kterou jednoznačně potřebujeme, ať si pořizujeme jakoukoliv koženou věc. Bez kvalitní impregnace se zkrátka neobejdeme. Proč je však pro nás impregnace tak důležitá? Správně nanesená impregnace totiž ochrání koženou věc před vnějšími vlivy jako je například déšť, sníh aj. Pokud bychom tak neučinili, zůstaly by na tašce nevzhledné fleky, kterých bychom se jen těžko zbavovali. Proto je velice důležité vybrat vhodnou impregnaci, např. na základě recenzí či konzultací se samotným prodejcem.

Impregnaci na tašku použijeme nejlépe co nejdříve po obdržení. Nanášíme ji rovnoměrně po celé ploše tašky včetně spodní části, popř. i na ramenní pás pokud je vyrobený z kůže. Impregnaci bychom měli nechat zaschnout v řádu desítek minut až několika hodin. Až pak tašku můžeme plně využívat. Jedno takovéto nanesení by nám mělo vydržet na celou jednu sezónu, pak je nutné tašku opět naimpregnovat. Pokud přemýšlíte, jakou impregnaci zvolit a která je zrovna nejlepší, volil bych možnost zakoupení impregnace společně s taškou ve stejném obchodu. To platí i pro obuv a ostatní doplňky. Důvod je prostý. Pokud se vám nedej bože poničí taška na základě promočení od deště, nemohou vám při reklamaci říci, že jste zvolili nesprávnou impregnaci. Pro vás tak bude následná reklamace o něco snadnější.

Čistící přípravek

Určitě se vám někdy stalo, že jste při jídle na sebe omylem převrhli pití či jídlo. Většinou stačilo hodit vše do pračky a rázem bylo po skvrnách.

S koženými věcmi to bohužel tak jednoduché není a pračkou byste si je ihned zničili. Zároveň však samozřejmě nemůžeme používat kdejaký čisticí prostředek. Takže rovnou zapomeňte na Jar, Savo a podobné parádičky. K čištění je ideální čistící pěna na kůži, jejíž použití je velice snadné. Stačí nanést nejlépe na bavlněném hadříku požadované množství pěny a důkladně rozetřít po povrchu tašky. Přebytečnou pěnu setřeme, aby nám na tašce zbytečně nezanechávala skvrny. Poté tašku přeleštíme.

Krém

Jako poslední nezbytný přípravek, který bychom si měli zakoupit, je krém. Můžeme narazit na krémy s různými odstíny barev, rozdílnou kvalitou a pochopitelně i cenou. Avšak u tašek, opasků a podobných doplňků doporučuji použít bezbarvý krém, který nejenže ošetřuje kůži, ale dokonce ji i čistí. Dále nám vyretušuje případné škrábance na kůži ve stejném odstínu barvy tašky. Použití je i zde velice snadné. Na kůži za pomocí houbičky nebo jemného kartáčku naneseme vrstvu krému, kterou následně rozetřeme. Po zaschnutí krému tašku přeleštíme.

Všechny tyto výrobky se dají v obchodech snadno pořídit do 600,- celkem a zachovají vám nejen vaši tašku ve skvělém stavu po dlouhou dobu.

Korekce: Barunka 🙂

 

Předchozí článekJak si nechat narůst vousy
Další článekMicrosoft Surface Pro 4 – do práce i za zábavou
Zakladatel Two Gentlemen, milovník všeho dobrého. Rád sportuje, studuje a také rád pije. Mezi jeho koníčky patří krásné ženy, politika a podnikání.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here