Proč je úsměv tak důležitý

1

Narazit v Česku na upřímný úsměv na ulici je velice obtížné. Řekněte si sami, kolikrát se usmějete za den? Usmíváte se na nové lidi, které potkáte? V mnoha ohledech lidé rozdávají svá čísla lidem častěji, než-li rozdávají úsměvy. S úsměvem jde ale všecko lépe a zároveň zlepšíme den i ostatním. 

Úsměv vás udělá šťastnější

Je to jednodušší než se zdá. Mnoho studií ukázalo, že jednoduchý úsměv posílá zprávu do našeho mozku, že jsme šťastní. Ve chvílích, kdy jsme šťastní, naše tělo vyplavuje endorfiny. Tato reakce byla zkoumána od osmdesátých let a byla prokázána několikrát. V roce 1984 článek v časopise Science ukázal, že když lidé napodobují různé emocionální projevy, jejich těla produkují fyziologické změny srdeční a dýchací frekvence. Tudíž by se dalo říci, že pokud chcete býti šťastnými, napodobujte pocity štěstí  a šťastnými se doopravdy stanete. Nezapomeňte, že toto funguje i opačně. Pokud se po celý den budeme mračit, budeme se cítit po celý den méně šťastnými.

Úsměv udělá šťastnější i ostatní

Úsměv v nás vyvolává dobré pocity. Proto není divu, že stejně jako například smích, i úsměv je velice nakažlivý. Stalo se vám někdy, že jste neměli svůj den, avšak přišli jste do usměvavé společnosti a najednou jste se cítili dobře? Něco tak jednoduchého, jako vidět úsměv přítele, může aktivovat svaly v obličeji, aby vytvořily stejný výraz, aniž byste si uvědomili, že to děláte. Ne nadarmo se říká: „Dej a bude ti dáno.“

Úsměv vás udělá více atraktivní

Divíte se, proč jsme vždy požádáni, abychom se při focení usmívali? Je to jednoduché. Když se usmíváme, vypadáme prostě nejlépe a nejšťastněji. Podle americké akademie kosmetické stomatologie 96 procent dospělých Američanů věří, že atraktivní úsměv činí člověka více přitažlivým pro členy opačného pohlaví. Takže příště až budete chtít někoho pozvat na rande, buďte usměvaví. Rozhodně v jejích očích budete lépe vypadat!

Úsměv vám dopomůže získat práci

Pokud se chystáte jít na pracovní pohovor, můžete si myslet, že váš vzhled spočívá pouze v tom, že máte na sobě pěkné oblečení. To je ale špatná úvaha! Nemůžete nosit jen ten oblek. Musíte jej nosit s úsměvem. Ve studii publikované v časopisu o osobnosti a sociální psychologii, se lidé dívali na fotografie 123 osob, s kterými se nikdy nesetkali a měli vybrat, které z nich by zaměstnali. Lidé na fotografiích měli jeden ze dvou výrazů: neutrální, nebo úsměv. A hádejte co? Když pozorovatelé uviděli fotografie usmívajících se lidí, pochopitelně si je i vybrali. Měli totiž větší pravděpodobnost, že člověk na fotografii bude milý, jistý, svědomitý a stabilní. Všechny rysy člověka, které většina společností chce za zaměstnance, že? Takže příště, až se budete oblékat, ujistěte se, že s sebou budete mít ten krásný, přirozený úsměv!

 

Předchozí článekOtázky na pracovním pohovoru
Další článekNa co koukat: Suits
Zakladatel Two Gentlemen, milovník všeho dobrého. Rád sportuje, studuje a také rád pije. Mezi jeho koníčky patří krásné ženy, politika a podnikání.

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here