Jak vybrat dobře padnoucí oblek?

1

Slušivý a především dobře padnoucí oblek je tzv. must have každého muže. Bez ohledu na věk či povolání by měl mít každý muž ve své šatní skříni kvalitní oblek, který mu bude slušet a lichotit. Jak ale vybrat správně? Podle čeho oblek vybírat? A jak poznat, který kousek je právě pro vás ten pravý? S výběrem dobře padnoucího obleku vám rádi poradíme!

Důležitý je nejen účel, ale i materiál

Při výběru padnoucího obleku je potřeba sledovat nejen materiál, ale zamyslet se i nad účelem a využitím. Je totiž rozdíl v tom, jestli si pořizujete oblek pro občasné příležitosti, nebo jestli hledáte model pro běžné denní nošení. Pokud víte, že oblek využijete opravdu jen tu a tam, nemusíte za něco utrácet nekřesťanské peníze – jak je totiž známo, kvalitní obleky nejsou nic levného. Pro častější využití se ale doporučuje do obleku investovat.

Pokud jde o materiál, vybírat můžete mezi obleky vyrobenými z polyesteru, vlny, lnu nebo směsi materiálů. Za top kousky lze považovat vlněné obleky, které se příjemně nosí i dobře vypadají. Takové obleky nabízí i kvalitní značka Blažek. Cenově jsou dražší, ale pokud navštívíte Premium Outlet Prague Airport, kde má značka Blažek outlet, tak zde pořídíte prvotřídní kousky za luxusní cenu.

Vaše míry hrají klíčovou roli

Oblek by vám měl padnout jako ulitý, proto berte v potaz vaše míry. Důležitá jsou ramena, hrudník, záda a pas. V těchto místech vám vybraný oblek musí dokonale padnout – délka se dá upravit, šířka bohužel ne. Důležité je, aby vám oblek byl pohodlný.

Na co si dát pozor?

Doporučujeme pohlídat si správné navazování vzoru látky. Jako první radíme vyzkoušet sako, pokud padne, teprve poté zkoušejte kalhoty. Sledujte, jestli klopy leží na prsou, pokud odstávají, je něco špatně. Pakliže se vám sako rozepíná u knoflíků, je vám malé, porozhlédněte se po větším.

Neváhejte a zamiřte do již zmíněného outletu u letiště v Praze a vyberte si skvěle padnoucí oblek.

Předchozí článekRumfest 2019
Další článek6 tipů, jak si vybudovat větší charisma
Nejnovější přírůstek týmu Two Gentlemen, náš externí redaktor. Expert na módu, design a styl.

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here