Jak udělat dobrý první dojem

0

Udělat dobrý první dojem je velmi důležité jak v profesním životě, tak i v tom osobním. Pokud jej neuděláme, lidé si nás po pár následujících schůzkách budou takto vybavovat i nadále, do doby, než je přesvědčíme o opaku. To si však nemůžeme dovolit. Například na pracovní pohovor máme pouze jeden pokus a pokud zklameme, těžko si pohovor zopakujeme. 

Vkusně se obléknout

Ať už jdeme na pracovní pohovor, rande, do divadla či obchodní schůzku, vždy dodržujeme jedno základní pravidlo – vkusně se oblečeme. Rozhodně nechceme způsobit nějaké faux pas, které by se s námi dál táhlo. Dejme si příklad. Jdeme do divadla, usadíme se a vedle nás se posadí člověk oblečený v džínách a tričku. Jaký bychom měli z tohoto člověka první dojem? Moc dobrý asi ne. Zároveň nesmíme opomenout, že se oblékáme vždy ku příležitosti. Frak na pracovní schůzku rozhodně nepatří. Pokud však tápete, pamatujte že je lepší přijít overdressed než underdressed.

Chodit připravený

Co bychom tedy měli dělat? Rozhodně nepodcenit domácí přípravu. Teď však nemyslíme vyklizení myčky apod. Máme na mysli přípravu na událost, která nás čeká. Na pracovní pohovor si znovu přečteme náš životopis, na schůzku ve společnosti si najdeme témata, která zrovna frčí. Pokud tuto přípravu nepodceníme, ve výsledku nás může dovést k našemu vytouženému cíli. Ukážeme, že máme přehled o dění ve světě, smysl pro humor atd. O dobrý dojem můžeme také snadno přijít, když přijdeme na setkání pozdě, proto choďte včas.

Upravit se

Je jasné, že to zní velice zřejmě. Avšak měli bychom se ujistit, zda-li nemáme kus jídla mezi zuby, máme ostříhané nehty, máme na sobě deodorant, kolínskou a máme upravené vousy. Všecky tyto detaily personalisté ve firmách často sledují. Ale setkáme se s tím nejen na pracovních pohovorech. I na rande chceme vypadat přeci co nejlépe. Proto bychom měli úpravě svého zevnějšku věnovat nějaký čas.

Přemýšlet o své neverbální komunikaci

Je obecně známo, že řeč našeho těla často doprovází naší verbální komunikaci. Lidé často dávají důraz právě na verbální komunikaci, avšak už si neuvědomují, že z 93 % komunikujeme právě neverbálně. Ať už gesty, mimikou obličeje, tónem hlasu či samotným postavením těla. Proto bychom měli přemýšlet nad svým neverbálním vystupováním. Neměli bychom příliš gestikulovat a měli bychom se zamyslet, jaká gesta děláme. Například pokud se nevědomky podíváme během rozhovoru na hodinky a druhá osoba si to může vyložit jinak. Třeba že se nudíte, či někam spěcháte a nehodláte jim věnovat více času. A rázem máme zaděláno na problém, aniž bychom řekli půl slova.

Poučit se ze svých chyb

Na závěr takové klasické pravidlo. Měli bychom se poučit ze svých chyb. Nenarodili jsme se dokonalí, mistři ve všem, do čeho se pustíme. Jsme lidé a děláme chyby. Důležité je, jak s nimi naložíme. Co si z toho odneseme, aby se to příště neopakovalo.

Předchozí článekJak na Small Talk
Další článekOtázky na pracovním pohovoru
Zakladatel Two Gentlemen, milovník všeho dobrého. Rád sportuje, studuje a také rád pije. Mezi jeho koníčky patří krásné ženy, politika a podnikání.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here